Leczo :)
Odsłon dania jest wiele. Każdy daje coś od siebie i robi trochę po swojemu.
Bazowo jednak-leczo to gulasz węgierski z dużą ilością papryki i mięska... A to moja odsłona leczo.. Lubię i zawsze trochę pakuję w pojemnik do zamrażarki... Jak nie ma co, to sobie można na szybko obiadek rozmrozic...
Składniki :
2 cukinie
bakłażan
3 papryki (różne kolory)
Okrawki do bigosu (u mnie w sklepie pani wybiera mi najlepsze, największe i najświeższe)
2-3 parówki
cebula
2 ząbki czosnku
2 pomidory
łyżka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
szczypta słodkiej papryki i chili
Olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w paski, czosnek posiekaj, kie pokrój w plasterki.W garnku rozgrzej olej i smaż na nim cebulę.Dodaj czosnek, smaż razem.Kiedy cebula się zeszkli, wrzuć mięsko .W tym czasie pokrój paprykę, cukinię, bakłażana i pomidory.Po kilku minutach do podsmażonego mięska dorzuć paprykę.Wszystkie składniki smaż na dużym ogniu, mieszając.Następnie do garnka dodaj pomidory.Kiedy całość zacznie się gotować, dodaj cukinię, a po 12 minutach bakłażan.Przykryj garnek i duś na małym ogniu przez 20 minut.Dopraw i dodaj koncentrat pomidorowy.
Smacznego :)
Bazowo jednak-leczo to gulasz węgierski z dużą ilością papryki i mięska... A to moja odsłona leczo.. Lubię i zawsze trochę pakuję w pojemnik do zamrażarki... Jak nie ma co, to sobie można na szybko obiadek rozmrozic...
Składniki :
2 cukinie
bakłażan
3 papryki (różne kolory)
Okrawki do bigosu (u mnie w sklepie pani wybiera mi najlepsze, największe i najświeższe)
2-3 parówki
cebula
2 ząbki czosnku
2 pomidory
łyżka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
szczypta słodkiej papryki i chili
Olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w paski, czosnek posiekaj, kie pokrój w plasterki.W garnku rozgrzej olej i smaż na nim cebulę.Dodaj czosnek, smaż razem.Kiedy cebula się zeszkli, wrzuć mięsko .W tym czasie pokrój paprykę, cukinię, bakłażana i pomidory.Po kilku minutach do podsmażonego mięska dorzuć paprykę.Wszystkie składniki smaż na dużym ogniu, mieszając.Następnie do garnka dodaj pomidory.Kiedy całość zacznie się gotować, dodaj cukinię, a po 12 minutach bakłażan.Przykryj garnek i duś na małym ogniu przez 20 minut.Dopraw i dodaj koncentrat pomidorowy.
Smacznego :)



Komentarze
Prześlij komentarz