Danie kojarzące się nieco barowo ale bardzo smaczne :)
Podałam z pieczonymi ziemniaczkami.
Składniki:
600 g mięsa wieprzowego z łopatki
kilka łyżek gorącej wody
3 duże cebule
Olej
sól, pieprz
Przygotowanie :
Mięso zmielic w maszynce na dużych oczkach. Doprawić solą i pieprzem, dodać gorącą wodę. Dłonie zwilżyć olejem i formować owalne kotlecki, następnie każdego spłaszczyć Kotleciki układać na rozgrzanej patelni i smażyć po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Zdjąć kotlety z patelni i na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w półkrążki cebulę
Do gotowej cebuli dołożyć kotleciki, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i podsmażyć kilka minut, by smaki się połączyły.
Komentarze
Prześlij komentarz