Makaron z kurczakiem w sosie a'la włoskim :)
Kolejny zabiegany dzień, kiedy obiad trzeba było zrobić na szybko.
No to wymyśliłam:)
Składniki :
1 pierś z kurczaka podwójna
Sól, pieprz, słodka papryka, tymianek, odrobina czosnku
Passata pomidorowa
Bazylia i oregano
Nieco oliwy do smażenia
450 g grubego makaronu
2 łyżki śmietany
Przygotowanie :
Pierś nacieram przyprawami i wkładam na chwilę do lodówki.
W rondelku przygotowuje sos - bez filozofii, passate wlewam do rondelka, dla smaku daje bazylie i oregano i nieco czosnku. Zagęszczam śmietaną (wiem Gessler łapie się za głowę)
Makaron gotuję Al dente w osolonej wodzie. I odcedzam.
Kurczaka kroje w paski i podsmażam na patelni na rozgrzanej oliwie.
Smażę około 15 minut i dodaję sosu i odcedzony makaron. Mieszam wykładam na talerz i podaję.
Posypuje starym żółtym serem.
No to wymyśliłam:)
1 pierś z kurczaka podwójna
Sól, pieprz, słodka papryka, tymianek, odrobina czosnku
Passata pomidorowa
Bazylia i oregano
Nieco oliwy do smażenia
450 g grubego makaronu
2 łyżki śmietany
Przygotowanie :
Pierś nacieram przyprawami i wkładam na chwilę do lodówki.
W rondelku przygotowuje sos - bez filozofii, passate wlewam do rondelka, dla smaku daje bazylie i oregano i nieco czosnku. Zagęszczam śmietaną (wiem Gessler łapie się za głowę)
Makaron gotuję Al dente w osolonej wodzie. I odcedzam.
Kurczaka kroje w paski i podsmażam na patelni na rozgrzanej oliwie.
Smażę około 15 minut i dodaję sosu i odcedzony makaron. Mieszam wykładam na talerz i podaję.
Posypuje starym żółtym serem.






Komentarze
Prześlij komentarz