Zupa koperkowa z pulpetami
Składniki :
Pulpety -
300 g mięsa mielonego
1 jajko
Trochę bułki tartej
Sól, pieprz, kminek, papryka słodka
Przygotowanie :
Mięso przyprawiam, dodaję jajko, bułkę tartą (na oko;p) i mieszam. Formuje pulpeciki, które podsmażam na patelni i odkładam.
Pulpety -
300 g mięsa mielonego
1 jajko
Trochę bułki tartej
Sól, pieprz, kminek, papryka słodka
Przygotowanie :
Mięso przyprawiam, dodaję jajko, bułkę tartą (na oko;p) i mieszam. Formuje pulpeciki, które podsmażam na patelni i odkładam.
Zupa -
300 g ziemniaków
2 marchewki
1,5 litra bulionu drobiowego (może być z kostki)
2 cebule
Pęczek koperku
Odrobina oliwy z oliwek
200 g śmietany 18%
Szczypta soli, pieprzu i kurkumy
Przygotowanie :
Na rozgrzany tłuszcz wrzucam cebulę i ziemniaki pokrojone w kostkę i startą marchewkę.
Zalewam bulionem i gotuję pod przykryciem około 15 minut.
Doprawiamy solą, pieprzem i kurkumą
Dodaję posiekany koperek i zaprawiam zupę śmietaną.
Podaję na ciepło... Dodatki są zbędne ;)







Komentarze
Prześlij komentarz