Pizza na cieście francuskim :)
Mniam mniam... Zachcianka... A weny i czasu na robienie ciasta brak... Jest ciasto francuskie w lodówce... To pizzunia :d
Składniki :
Ciasto francuskie
Pomidory pellati
Ząbek czosnku
Dwie duże cebule
Kawałek żółtego sera
Kulka mozzarelli
Bazylia i oregano
Kiełbaska podsuszana
Przygotowanie :
. Ciasto francuskie rozwijam na blasze (zostawiając papier), zawijam rogi i w środek wkładam pokrojony w paski żółty ser.
.
Składniki :
Ciasto francuskie
Pomidory pellati
Ząbek czosnku
Dwie duże cebule
Kawałek żółtego sera
Kulka mozzarelli
Bazylia i oregano
Kiełbaska podsuszana
Przygotowanie :
. Ciasto francuskie rozwijam na blasze (zostawiając papier), zawijam rogi i w środek wkładam pokrojony w paski żółty ser.
.
Na patelni rozgrzewam nieco oliwy i podsmażam czosnek i trochę pokrojonej w kostkę cebuli. Wrzucam pomidory pellati i podduszam aż zrobi się fajny sosik. Czekam aż nieco przestygnie i smaruje nim ciasto.
Kiełbaskę kroje w plastry, cebulę też i wykłada na ciasto. Mozarelle odsączam z zalewy, krusze i rzucam na ciasto.
Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jakieś 20 minut.
Gotowe... Można posypać bazylią.




Komentarze
Prześlij komentarz