Kanapki ala pizzerinki
Szybka przekąska, u mnie jak wróciliśmy zmęczeni i głodni po szalenstwach na placu zabaw :)
Składniki :
2 kajzerki
2 ząbki czosnku, odrobina soli i nieco masła
Papryka czerwona pokrojona w paski
4 plasterki szynki konserwowej
2 pomidorki cherry
Cebulka prazona
2 pikantne korniszony pokrojone w paski
Kilka plasterkow żółtego sera
Szczypta przyprawy do kuchni włoskiej
Szczypta bazylii
Przygotowanie :
Kajzerki przekrawam na połowę, lekko ugniatam środek (żeby więcej się zmieściło w bułę ;p)
Przygotowuje masło czosnkowe na szybko - czosnek drobno kroje, posypuje solą i dodaje nieco masła. Mieszam i smaruje buly.
Na połówki bułki wykładam pokrojoną paprykę, potem szynkę, plastry pomidorka, korniszony i prażoną cebulkę. Posypuje przyprawą do kuchni włoskiej i na wierzch wykładam ser żółty.
Zapiekam w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni, około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypuje bazylią , podaję z ulubionym dipem.
Składniki :
2 kajzerki
2 ząbki czosnku, odrobina soli i nieco masła
Papryka czerwona pokrojona w paski
4 plasterki szynki konserwowej
2 pomidorki cherry
Cebulka prazona
2 pikantne korniszony pokrojone w paski
Kilka plasterkow żółtego sera
Szczypta przyprawy do kuchni włoskiej
Szczypta bazylii
Przygotowanie :
Kajzerki przekrawam na połowę, lekko ugniatam środek (żeby więcej się zmieściło w bułę ;p)
Przygotowuje masło czosnkowe na szybko - czosnek drobno kroje, posypuje solą i dodaje nieco masła. Mieszam i smaruje buly.
Na połówki bułki wykładam pokrojoną paprykę, potem szynkę, plastry pomidorka, korniszony i prażoną cebulkę. Posypuje przyprawą do kuchni włoskiej i na wierzch wykładam ser żółty.
Zapiekam w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni, około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypuje bazylią , podaję z ulubionym dipem.





Komentarze
Prześlij komentarz