Pierś z kurczaka w sosie włoskim
Przepis zaczerpnięty z jakiegoś opakowania gotowego sosu w proszku. Ale jak poczytałam o wszelkich E w zawartości i innych "polepszaczach",to postanowiłam zrobić po mojemu :)
Składniki :
Jedna duża podwójna pierś z kurczaka
Passata pomidorowa
Oliwa
Papryka ostra czerwona,sól,pieprz,dwa ząbki czosnku
Ok pół szklanki śmietany
Po 1 plasterku sera na każdy kawałek mięsa
Szczypta przyprawy d.kuchni włoskiej
Przygotowanie:
Pierś dzielę na 4 części.Rozbijam nieco mięsko, ale nie jak na kotlety. Nacieram solą,pieprzem,czosnkiem przecisniętym przez praske i papryką. Wsadzam do lodówki na około pół godziny.
Po tym czasie mięsko smażę po minucie z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaję passate pomidorową i doprowadzam do wrzenia. Dodaję szczyptę przyprawy do kuchni włoskiej firmy Kamis. Następnie zaprawiam śmietaną i duszę pod przykryciem ok 10 minut. Na koniec na każdy kawałek mięsa daję plaster żółtego sera i duszę jeszcze minute.
Podaję z ryżem i surówką(u mnie dziś surówka z pora)
Składniki :
Jedna duża podwójna pierś z kurczaka
Passata pomidorowa
Oliwa
Papryka ostra czerwona,sól,pieprz,dwa ząbki czosnku
Ok pół szklanki śmietany
Po 1 plasterku sera na każdy kawałek mięsa
Szczypta przyprawy d.kuchni włoskiej
Przygotowanie:
Pierś dzielę na 4 części.Rozbijam nieco mięsko, ale nie jak na kotlety. Nacieram solą,pieprzem,czosnkiem przecisniętym przez praske i papryką. Wsadzam do lodówki na około pół godziny.
Po tym czasie mięsko smażę po minucie z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaję passate pomidorową i doprowadzam do wrzenia. Dodaję szczyptę przyprawy do kuchni włoskiej firmy Kamis. Następnie zaprawiam śmietaną i duszę pod przykryciem ok 10 minut. Na koniec na każdy kawałek mięsa daję plaster żółtego sera i duszę jeszcze minute.
Podaję z ryżem i surówką(u mnie dziś surówka z pora)



Komentarze
Prześlij komentarz