Bliżej nie określone ciacho na zimno ;)
Składniki :
Paczka biszkoptów
1,5 łyżeczki żelatyny
1 opakowanie budyniu waniliowego
3,5 szklanki mleka
3 szklanki cukru
250 g masła
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru pudru
1 opakowanie śmietany 18%
0,5 szklanki mąki pszennej
Przygotowanie :
Biszkopty układam na dnie foremki
przygotowuję masę budyniową.
Do garnka wlewam mleko, dodaję kostkę masła i cukier. Mieszam dokąd masło się nie rozpuści.
W osobnym garnku miksuje na najwyższych obrotach żółtka,pół szklanki mąki pszennej, cukier i cukier waniliowy. Wlewam na masę budyniową i zagotowuje. Wylewam na biszkopty.
Teraz czas na ostatnią warstwę. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i studzimy. Miksujemy ze śmietaną i dwiema łyżkami cukru pudru.
Wykładamy na wierzch. Posypujemy starą czekoladą, ja dałam też trochę płatków czekoladowych. Wsadzamy na noc do lodówki i będzie pycha ;)
Paczka biszkoptów
1,5 łyżeczki żelatyny
1 opakowanie budyniu waniliowego
3,5 szklanki mleka
3 szklanki cukru
250 g masła
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru pudru
1 opakowanie śmietany 18%
0,5 szklanki mąki pszennej
Przygotowanie :
Biszkopty układam na dnie foremki
przygotowuję masę budyniową.
Do garnka wlewam mleko, dodaję kostkę masła i cukier. Mieszam dokąd masło się nie rozpuści.
W osobnym garnku miksuje na najwyższych obrotach żółtka,pół szklanki mąki pszennej, cukier i cukier waniliowy. Wlewam na masę budyniową i zagotowuje. Wylewam na biszkopty.
Teraz czas na ostatnią warstwę. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i studzimy. Miksujemy ze śmietaną i dwiema łyżkami cukru pudru.
Wykładamy na wierzch. Posypujemy starą czekoladą, ja dałam też trochę płatków czekoladowych. Wsadzamy na noc do lodówki i będzie pycha ;)


Komentarze
Prześlij komentarz