Zupa pieczarkowa
Składniki :
ok 0,5 kg pieczarek
wywar na wędzonych kościach
Ziele angielskie
Liść laurowy
Sól i pieprz
czosnek
2 łyżki masła
Pieczarki myję, obieram i kroje w paski.
Na patelni powoli roztapiam masło, wrzucam czosnek, a potem pieczarki. Doprawiam solą i pieprzem, podsmażam i chwilę duszę do miękkości.
Do wywaru daję kilka liści laurowych i parę ziarenek ziela angielskiego, również doprawiam solą i pieprzem ,zagotowuje. Do gotującego się wywaru wrzucam pieczarki, gotuję na wolnym ogniu przez 20 minut. Potem zaprawiam zupę śmietaną, zagotowuje i voilá :)
Podaję z grubym makaronem.
ok 0,5 kg pieczarek
wywar na wędzonych kościach
Ziele angielskie
Liść laurowy
Sól i pieprz
czosnek
2 łyżki masła
Pieczarki myję, obieram i kroje w paski.
Na patelni powoli roztapiam masło, wrzucam czosnek, a potem pieczarki. Doprawiam solą i pieprzem, podsmażam i chwilę duszę do miękkości.
Do wywaru daję kilka liści laurowych i parę ziarenek ziela angielskiego, również doprawiam solą i pieprzem ,zagotowuje. Do gotującego się wywaru wrzucam pieczarki, gotuję na wolnym ogniu przez 20 minut. Potem zaprawiam zupę śmietaną, zagotowuje i voilá :)
Podaję z grubym makaronem.


Komentarze
Prześlij komentarz